- آشنایی با رشته
مامایی یکی از زیر مجموعههای علوم پزشکی است که نقشهای بسیار گستردهای اعم از نقش مشاورهای آموزشی، مراقبتی، حمایتی، درمانگری و تحقیقاتی دارد. البته تمامی این نقشها در ارتباط با مادر و کودک وآموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن میپردازد. هدف رشته مامایی تربیت کارشناسان متعهد در زمینه آموزش و خدمات مامایی است. به طوری که با کارآیی و مهارت لازم بتوانند به ارائه خدمات گسترده بهداشتی و مامایی جهت تأمین سلامت مادران و کودکان جامعه اسلامی ایران بپردازند.
مقاطع تحصیلی و گرایشهای رشته مامایی: این رشته در حال حاضر در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته،کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری در داخل کشور ارائه میگردد.
- گرایشها:
این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی دارای گرایش نیست و به صورت عمومی ارائه میشود. ولی در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو رشته ی کارشناسی ارشد مامایی با گرایش های بهداشت مادر و کودک(بهداشت باروری)، آموزش مامایی، مامایی قانونی، مامایی جامعه نگرو رشته ی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی میباشد.
- فرصتهای شغلی موجود برای فارغ التحصیلان رشته مامایی:
فارغ التحصیلان رشته مامایی میتوانند در بیمارستانها، زایشگاهها، درمانگاهها و مراکز بهداشتی مشغول به کار شوند. همچنین فارغ التحصیلان دوره کارشناسی میتوانند با دریافت مجوز مطب خصوصی داشته باشند و به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بپردازد. همچنین در بخش آموزش فارغ التحصیلان میتوانند در دانشکدههای پرستاری و مامایی وظیفه سرپرستی دانشجویان مامایی را در کارآموزی به عهده گیرند.
فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی ارشد میتوانند به عنوان سرپرست و مدیر بخشهای مختلف درمانی و سوپروایزر آموزشی در سطح بیمارستانها مشغول به کار شوند همچنین میتوانند در پستهای مدیریتی و ستادی در مراکز بهداشتی ـ درمانی فعالیت کنند.